N Y H E D S A R K I V

 

 1. gjernaftenskolelogo.png
   

  Dyrk dine egne æbler - beskæring og podning

  Weekendkursus.

  Det er skønt at kunne plukke sine egne æbler direkte fra træet – spise dem med det samme eller gemme lidt til den mørke tid. At have æbletræer er en nem måde, at dyrke sin egen mad på.

  Måske har du allerede et stort æbletræ i haven, som blot trænger til lidt opfriskning eller også har du fundet plads til et nyt. Eller måske vil du blot prøve med en ny gren på det gamle træ.

  Beskæring
  På kurset lærer du at beskære både store gamle og mindre nye æbletræer. Og der vil være mulighed for at se beskæring udført i praksis.

  Podning
  På kurset lærer du også, hvordan man poder æbletræer, enten nye grene på eksisterende træer eller helt nye træer.

  Alle kendte æblesorter gror på podede træer, og vil man lave et nyt æbletræ, der bærer æbler af en bestemt sort, må man pode. Metoden går i sin enkelthed ud på at tage en ung gren fra det træ, man ønsker at opformere og får den til at vokse sammen med en vildæblerod – en vildstamme. Eller man kan supplere et eksisterende træ med et par nye grene af en anden sort.

  Tag evt. selv en podekvist med fra et æbletræ du ønsker at opformere. (Podekviste skal klippes i januar/februar måned og opbevares mørkt og køligt indtil podningen).

  Endvidere bliver der også mulighed for at høre om de forskellige, smagfulde danske æblesorters historie og hvilke sorter der egner sig til havedyrkning.

  Medbring en god madpakke, en lille skarp kniv samt evt. podekviste fra de æblesorter du godt kan lide. På kurset vil der blive serveret kaffe og æblekage.

  Vildstammer (20,- pr. stk.) kan købes på kurset og der vil også være et lille udvalg af podekviste af forskellige æblesorter til rådighed. Der må påregnes et mindre beløb for materialer.

  I er velkomne til at kontakte Bente Rands Mortensen for yderligere information på tlf. 21 26 73 41.
   
   
   
   
  SorringMost
  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  Address:
  Den Grønne Vej 25
  8600 Silkeborg
  Website:

   
   

   

SorringMOST · Den Grønne Vej 25 · 8600 Silkeborg · CVR 36003685 · DanskeBank 9570 12881606